Feestelijke recepten voor kerst

Het bereiden van gerechten voor het kerstdiner hoeft niet moeilijk te zijn. Stonden onze moeders uren in de keuken om de perfecte kalkoen of rollade te bereiden, tegenwoordig kan het allemaal een stuk sneller en makkelijker. Bovendien liggen de recepten voor kerstgerechten voor het oprapen. Van voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht tot recepten voor feestelijke amuses en kerstcocktails. Voor de ingrediënten hoef je stad en land niet af te lopen. De meeste spullen koop je gewoon bij de plaatselijke supermarkt.

Wat eten we met kerst?

Vis, vlees of vegetarisch. Welk basisingrediënt je ook kiest, er zijn recepten te over waarmee je met kerst de meest feestelijke gerechten op tafel zet. Als de basis is bepaald, volgt de bereidingswijze. Want hoewel zalm uit de oven minstens zo feestelijk is als gegrilde zalm, is de smaak en de beleving van beide heel anders. Datzelfde geldt voor vlees. Denk bijvoorbeeld aan lamsbout of beenham. Op internet vind je ontelbare recepten voor perfecte kerstgerechten.

Makkelijke recepten

Besteed je met kerst liever meer tijd aan familie en vrienden dan aan het kerstdiner? Kies in aanloop naar Kerstmis dan uit het brede assortiment luxe kant-en-klaar maaltijden in de supermarkten. Of zoek in je omgeving naar bedrijven die inspelen op de trend home cooking. Zij leveren de ingrediënten en de recepten waarmee je in een handomdraai fraaie gerechten bereidt. Ook met kerst.